Monitor tartó konzol házilag

Mozgássérültként nem ritka, hogy az ember sok időt tölt ágyban fekve. Az élet ilyenkor sem állhat meg, a modern hétköznapokban pedig egy internet kapcsolattal rendelkező számítógép szinte nélkülözhetetlen. Aki már próbálta, tudja: ágyban fekve számítógépezni nem a legkényelmesebb dolog. Hacsak…

Anno hónapokon keresztül nézelődtem olyan fali konzol után, ami képes egy normál méretű monitort megtartani akár egy-másfél méterre is a fal síkjából. Számtalan tartó eszközt lehet találni, ami monitor vagy tv felfogatására alkalmas, de ezekre jellemzően a fal síkjával párhuzamosan helyezhető fel a képernyő. Amire szükségem volt, az egy masszív, ugyanakkor flexibilis, viszonylag könnyen mozgatható kar, ami képes az ágyam felett megtartani a monitort, amit így kényelmesen, félig ülő helyzetben használhatok.

Viszonylag hamar találtam is tökéletes jelölteket, jellemzően egészségügyi és rehabilitációs intézményekben használatos, kifejezetten a fentebb vázolt célra gyártott, falra vagy plafonra rögzíthető konzolokat.

A felfedezés öröme az árcédula leolvasásáig tartott, 200 ezer forint az induló ár, de a milliós nagyságrend sem példa nélküli. Hogy kinek mi mennyit ér, azt döntse el mindenki maga, én anno reflexből ikszeltem ki az egyébként nagyszerű, de méregdrága termékek oldalait.

Végül a barkácsolós megoldás mellett döntöttünk, és miután előterjesztettem a problémát ezermester rokonunknak, a fentebb vázolt költség töredékéből összerakta a képeken látható viszonylag egyszerű, de a célnak tökéletesen megfelelő szerkezetet. Jó néhány éve megvan már, és rendeltetésének tökéletesen eleget tesz.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ sortorder=”3,1,2″ display=”basic_thumbnail”]

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”210″ thumbnail_crop=”0″]

Ha Te is rendelkezel bármi hasonló házilag legyártott szerkezettel, esetleg tudsz megfizethető, kereskedelmi forgalomban kapható termékről, küldd el nekünk, vagy írd meg kommentben, lehet, hogy másoknak is nagy segítség lesz!

Ajánlott bejegyzések