Használt és felújított segédeszközök töredék áron

Bevezetésként sopánkodhatnánk egy sort azon, hogy mennyire túlárazottak a gyógyászati segédeszközök, vagy, hogy mennyire ésszerűtlen, rugalmatlan és pazarló tud lenni a magyar közgyógyellátás, de ha már erre a cikkre kattintottál valószínűleg számodra sem ismeretlenek az imént említett dolgok. Az állami támogatáson és a méregdrága új termékek megvételén túl szerencsére van pár alternatív lehetőség a különböző segédeszközök beszerzésére.

A legszélesebb választékot azok a cégek, alapítványok és egyesületek kínálják, amelyek külföldről, jellemzően nyugati országokból hoznak be, vagy kapnak meg adományként a használatból kivont eszközöket. Ezeket aztán műszaki ellenőrzés és az esetlegesen szükséges javítások elvégzése után felújítva adják tovább. Nonprofit szervezetek magukért az eszközökért nem, csak az imént említett szolgáltatásokért és az egyéb járulékos költségekért számolnak fel díjat. Cégek esetében valamivel magasabb árakra kell számítani, de még mindig sokkal olcsóbban juthatunk egy-egy jó állapotban lévő termékhez, mintha újonnan vásárolnánk meg.

Magyarország minden bizonnyal legnagyobb használt segédeszköz lerakata Abdán található a Új Élet Új Cél Alapítvány jóvoltából. Szinten az általuk továbbított termékekből tart fent budapesti raktárat az Új Generáció Egyesület. Ugyancsak Budapesten található a Segítő Kéz 2010. Közhasznú Egyesület raktára széles termék palettával, Gyöngyösön pedig a MediCentral forgalmaz külföldről behozott, felújított segédeszközöket.

Segítő Nemzedék Alapítvány raktára
Segítő Nemzedék Alapítvány raktára

Bizonyára jó néhány szervezet kimaradt a felsorolásból, ha ismersz hasonló profillal működő céget, alapítványt, egyesületet, kérlek, jelezd kommentben, vagy küldd el nekünk.

Használt segédeszközöket magánszemélyek is árulnak szép számmal. Bár az így beszerezhető termékekre nincs garancia, és minőségük is meglehetősen széles skálán mozog, kis szerencsével lehet találni egészen jó ajánlatokat is. Elsősorban a nagyobb apróhirdetés oldalakon érdemes próbálkozni, a Jófogáson vagy a Vaterán jelen pillanatban is több ezer témába vágó hirdetés található.

Azokban az esetekben pedig, amikor csak átmenetileg van szükség egy adott segédeszközre, jó alternatíva lehet a bérlés is. Számos cég és szervezet foglalkozik eszközök bérbeadásával, arra viszont számítani kell, hogy a bérleti díjak rendszerint eléggé magasak, így hosszabb távon valószínűleg a vásárlás éri meg. Egy kivétel ez alól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ami rászorultak részére egyszeri, kedvező áron biztosít lehetőséget segédeszközök hosszabb távú bérlésére is.

Ajánlott bejegyzések