Fogást segítő eszközök – toll / ceruza / evőeszköz

A következő összeállítás azoknak lehet hasznos, akik csak nehezen vagy sehogy sem képesek megfogni és megtartani a különböző író-és evőeszközöket.

A leggyakoribb és legegyszerűbb fogást segítő eszközök a ceruzára és tollra húzható különböző formájú szárvastagítók. Ezek rendszerint jól tapadó, puha gumiból készülnek, és néhány száz forintért akár papír-írószer boltokban is beszerezhetőek.

A vastagítók egy másik csoportjába tartoznak azok a szivacsok és gumik, amelyek a különböző eszközök szárát/nyelét teljes hosszukban burkolják be. Ezzel a módszerrel szinte bármit meg lehet vastagítani, legyen az ceruza, toll, evőeszköz, fésű, borotva, fakanál, stb. Egy ilyen módon megvastagított eszközre az egyébként teljes mértékben fogásképtelen kéz ráfáslizása is könnyebb feladat.

        

Segédeszköz boltban lehet kapni kifejezetten erre a célra gyártott szivacs csöveket, de azoknak, akik nem szeretnek filléres dolgokat aranyárban vásárolni, érdemes lehet szétnézni a kisebb-nagyobb barkácsáruházakban is. Rengetegféle szivacsos szigetelőanyagot lehet találni, amelyekből egy kis kreativitással könnyedén az éppen adott eszközre szabott vastagító készíthető. Néhány kiinduló kulcsszó a kereséshez: csőhéj, csőszigetelő, polifoam, habszivacs, hablemez, szigetelő csík.

A különböző vastagítókon túl számos olcsó, speciális kialakítású, kifejezetten a kézírást segítő eszköz is elérhető. Ilyen például a háromujjas ceruzafogó vagy a díjnyertes magyar írásfejlesztő toll.

        

Végül néhány házilag készült eszköz:

           

Ha ismersz a fentiektől eltérő, hasznos terméket, van saját tapasztalatod, bevált módszered, esetleg a témához tartozó házi készítésű eszközöd, kérlek, írd le kommentbe, vagy küldd el nekünk, hogy mások is láthassák!

Ajánlott bejegyzések

68 megjegyzés